La postura corporal en el ball i la seva importància

Si vols aprendre a ballar bé, és essencial que prestis atenció a la teva postura corporal des que comences a fer classes de ball. Aquest aspecte del cos juga un paper fonamental en el desenvolupament d’un ballarí. Determina el nivell de poder expressiu, força, flexibilitat i fluïdesa.

La postura corporal, quan és adequada, permet que el teu ball llueixi bé i tingui gràcia. També evita lesions i altres problemes de salut. Una bona postura permet que el cos utilitzi el mínim d’esforç en fer moviments i posicions de ball. Hi ha moviments de ball que no es poden realitzar d’una manera efectiva si no tens la postura correcta.

La bona postura en el ball

Els principis d’una bona postura en el ball són els mateixos que els d’una bona postura a la vida. Els mals hàbits de postura al diari viure obstrueixen l’habilitat de ballar amb fluïdesa i eficàcia muscular. Els bons hàbits de postura, en canvi, faciliten el procés d’aprenentatge en el ball.

Una bona postura en el ball és l’alineament correcte de la columna vertebral amb les seves curvatures naturals, els músculs, lligaments i articulacions. Aquest alineament, que és dinàmic, s’ha de mantenir en l’execució de qualsevol moviment o pas de ball.

Aquesta postura adequada no es pot trobar enfocant-se en una sola part del cos. Una bona postura depèn de molts elements que funcionen junts:

  • La columna vertebral es mou seguint la línia dels seus quatre curvatures naturals.
  • A cada moviment o pas de ball el cos manté una alineació equilibrada entre les diferents parts.
  • El cos fa servir la seva força muscular d’una manera eficient en executar moviments i passos.

Importància de la postura en el ball

Mantenir una bona postura és essencial en qualsevol tipus de ball. És obvi que una bona postura facilita la fluïdesa i l’expressió de la gràcia en el ball, però també hi ha processos importantíssims que succeeixen a nivell energètic i muscular quan la postura és adequada en el ball.

Una bona postura permet que la força de gravetat es distribueixi correctament en el cos. El resultat és que cap part del cos treballa innecessàriament. En no exercir tensió innecessària en cap múscul, lligament o òrgan, el cos té més energia i resistència per executar moviments de ball.

Aquests són alguns dels beneficis que s’obtenen quan es balla amb una bona postura:

Una bona postura ajuda a obtenir un balanç correcte per executar moviments i passos de ball.
Una postura adequada en ballar evita lesions i accidents.
La tendència a patir de dolors musculars disminueix quan balles amb una bona postura.
La qualitat de la respiració millora en el ball amb una bona postura
Mantenir una bona postura en el ball ajuda a mantenir bona flexibilitat.
Una bona postura en el ball prevé la fatiga causada per l’ús ineficient del sistema muscular.

Com millorar la teva postura per ballar millor

En la majoria de les classes de ball el mestre o mestre ensenya els principis bàsics per tenir una bona postura en aquest tipus de ball específic. Presta molta atenció a aquesta part de la classe i practica els exercicis que s’enfoquen en la postura a casa teva diàriament.

Els problemes de postura són tan comuns que és possible que necessitis ajuda addicional per millorar la teva postura corporal en el ball. Aquestes són algunes de les coses que pots fer:

  • Fes-te conscient sobre la teva postura en el teu viure diari, especialment quan estàs asseguda o assegut durant moltes hores. No et jutgis ni et castiguis, simplement fes els ajustaments necessaris per millorar la postura cada vegada que et trobis en una postura inadequada.
  • Aprèn diversos exercicis senzills per a millorar la postura que puguis fer diàriament i abans de cada classe.
  • Va a un terapeuta físic per averigüar com pots corregir problemes de postura que no hagis pogut millorar pel teu compte.
  • Presa classes de disciplines que t’ajudin a millorar la teva postura com Ioga. Tècnica Alexander, Pilates o Mètode Laban.
  • Fes una cita amb un massatgista professional sovint. Els massatges són excel·lents per alliberar tensions perjudicials per la teva postura a curt ia llarg termini.

Font: baile.about.com